thuus 2

Vrijdag 13 oktober bleek geluksdatum

Het was dan wel op vrijdag de dertiende, maar dat heeft geenszins de pret gedrukt. Blijde, verwachtingsvolle gezichten alom in de volle theaterzaal van Het Punt, men werd niet teleurgesteld. Deze vierde editie van “Thuuskommen in de Huuskamer van Vroomshoop” was zeker een succes te noemen. Sowieso werd de sfeer al gegarandeerd door de tot huiskamer omgetoverde theaterzaal. Een allergenoeglijkste inrichting nodigde al uit tot ongedwongen ontmoeten, bijpraten en uitwisselen van nieuwtjes. Dat alles bij een programma, gerealiseerd door oud-Vroomshopers en Vroomshopers van nu.

Lex Wisselaar, oud-docent van Het Noordik-college nam ons mee langs anekdotes uit zijn leven en Louise Bramer vertelde o.a. het absurde verhaal over een schilderopdracht voor een urn. Ook zij had de lachers op haar hand.

Die vertellingen werden omlijst door een fantastische muzikale prestatie van formaat. De groep ‘Haverkort & Friends’ kreeg zeker de handen van het publiek op elkaar. Deze familie Haverkort wortelt in ons dorp en blijkbaar zijn die ‘roots’ zo sterk dat ze graag met vrienden hierheen kwamen om ons te laten genieten van hun zang en muziek. André Haverkort, Gerlo Hesselink, Antoon Aukes en Ben Keijzer bespeelden met verve meerdere instrumenten om de zangeressen, Heleen Haverkort en Marion Paauwe te begeleiden. Ze tracteerden het publiek op bekende (o.a. Meisjes van dertien) en onbekende liederen. Natuurlijk was er plaats voor herinnering (o.a. Huis aan het kanaal en De Oale Skoele) .

Door hun prachtige spel en zang namen ze het publiek in de ‘Huuskamer van Vroomshoop’ mee op hun muzikale reis van deze avond. En dat alles bij een bakje koffie, een drankje en een hapje. Het was echt “THUUSKOMM’N” vrijdagavond in Het Punt

Deel dit bericht