foto Marga 3

Thuus komm’n met Marga Kool naar VRIJDAG 6 MEI

Op vrijdag 25 maart 2022 zou Marga Kool naar Vroomshoop komen. Maar door ziekte van haar muzikale begeleider, pianist Gezinus Veldman, schuift haar komst door naar VRIJDAG 6 MEI.
Voor het overige blijft alles bij het oude.

In haar jeugdjaren woonde ze in een boerderij aan de Tonnendijk. Later verhuisde ze met haar ouders naar Drenthe waar ze opnieuw een boerderij begonnen.
Naast haar werk als hoofd van een kleuterschool en lerares Nederlands was Marga Kool langdurig gemeenteraadslid in Zuidwolde. Ze was vervolgens vier jaar lid van de Provinciale Staten en tussen 1991 en 1999 gedeputeerde voor milieu en cultuur in de provincie Drenthe, en van 2000 tot eind 2015 dijkgraaf van het waterschap Reest en Wieden. Op dit moment is ze werkzaam als schrijfster. Ze leverde o.a. de teksten voor de productie ‘Droom de dag’ over de sage van De Groene Jager, waaraan ook het Chr. Mannenkoor Vroomshoop meewerkte.
Ze is ook degene die alle teksten (ook de muziekteksten) schreef voor de nieuwe theaterproductie van de St. Levend Vroomshoop: ‘Steen voor Steen’.

U kunt haar horen en zien op vrijdag 6 mei in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop. Zij wordt bij haar verhalen en vertellingen muzikaal ondersteund door de bekende componist en pianist Gezinus Veldman. Thea Kroese zal de avond inleiden en met Marga enkele vraaggesprekken voeren.
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar door te mailen naar info@levendvroomshoop.nl

Deel dit bericht