alberto 1

Prachtige afsluiting van theaterdrieluik “Thuus komm’n”

Alberto Stegeman was na de bekende oud-Vroomshopers Gerrit Kolthof en Marga Kool de afsluiter van het theaterdrieluik “Thuuskomm’n” in Het Punt. Een volgepakte tot huiskamer omgetoverde theaterzaal werd meegenomen naar de jeugdjaren van Alberto Stegeman in Vroomshoop. Met interviewer Hans Nieboer van Levend Vroomshoop, die ook de algemene leiding tijdens deze avond had, deelt Alberto de liefde voor de journalistiek en Vroomshoopse Boys. Beide aspecten kwamen aan de orde en de welbespraakte Alberto Stegeman deelde daarnaast op aansprekende wijze verschillende interessante ins en outs van zijn spraakmakende en succesvolle tv-programma’s bij SBS 6.

 

Als vanzelf traden de malletband en het orkest van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop op tijdens deze finale van “Thuus komm’n”. Alberto Stegeman heeft namelijk zelf in het verleden bij de drumband gespeeld. Arjan Berkhof verraste de toehoorders door bij het nummer Ons Dorp van het orkest het lied van Wim Sonneveld vocaal te vertolken. De beelden van Vroomshoop van nu en vroeger van John Mulder waren daarbij heel herkenbaar. Ook de malletband van de Harmonie Vroomshoop liet zich horen.

De avond in het theater van Het Punt was heel verrassend begonnen. De film “Vroomshoop, ie doet mie wat” werd vertoond met mooie beelden van Klaas Dragt. Direct na het begin ervan stond de schrijver en zanger/gitarist ervan, de oud-Vroomshoper Daan Kroeze uit Nieuw Buinen, op het toneel om dit prachtige lied ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop life te vertolken.
Ook Maud Jansen uit Vroomshoop oogstte veel applaus, die een puike presentatie van twirling ten beste gaf. Maud Jansen is daarin Nederlands kampioen en vertegenwoordigde onlangs ons land tijdens het Europese kampioenschap in het Franse Selestat.

De bloemenhulde voor de uitvoerenden van Janet Elshof van de bibliotheek Twenterand en de waarderende slotwoorden van voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop waren zeer op hun plaats.

Levend Vroomshoop gaat zich nu richten op de voorbereiding van de theaterproductie “Steen voor Steen”, die 30 september in première zal gaan. Ook op 1, 14 en 15 zijn er uitvoeringen gepland. Steen voor Steen kan worden gezien als de opvolger van de succesvolle “De Winterkraaien”. Belangstellenden kunnen alvast reserveren via info@levendvroomshoop.nl .

Deel dit bericht