naambord stobbe

Naamborden MCC en De Stobbe terug naar Vroomshoop

De Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop heeft meerdere naamborden en eerste stenen bij een ingebruikneming van een gebouw in bewaring in de archiefruimte De Krulsmid in Den Ham. Van tijd tot tijd wordt er opgeruimd. Over de nabije toekomst van de naamborden Maatschappelijk Cultureel Centrum (MCC) en de sporthal De Stobbe overlegde de vereniging met St. Levend Vroomshoop.

Het bestuur van Levend Vroomshoop zag beslist de meerwaarde van herplaatsing van deze gezichtsbepalende elementen in Vroomshoop in en ging tot actie over. Zowel de brede school Kadans als De Harmonie Vroomshoop bleken enthousiast over herplaatsing van de naamborden.

Leerlingen van de Bovo (Beroepsopleiding Vroomshoop en omstreken) aan de Aziƫlaan gaan onder leiding van werkmeester Albert Kleinjan het naambord De Stobbe van een sokkel voorzien. Dit naambord wordt herplaatst langs de Stobbelaan, dichtbij de locatie waar eens de sporthal De Stobbe heeft gestaan.
Het naambord van het MCC krijgt een plaats aan de voorgevel van het verenigingsgebouw van De Harmonie Vroomshoop aan het Vredesplein. Dit gebouw waar voorheen de bibliotheek was gehuisvest, draagt nu de naam Muziek en Cultuur Centrum, een naam die refereert aan het oude MCC. In het komende voorjaar worden beide borden feestelijk onthuld. Foto’s: Klaas Dragt

Deel dit bericht