naambord stobbe bij bovo

Cultuurhistorische naamborden gaan terug naar Vroomshoop

De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop bewaarde de naamborden van de voormalige sporthal De Stobbe en van het eveneens afgebroken Maatschappelijk Cultureel Centrum (beter bekend als het MCC) in het magazijn van de Krulsmid in Den Ham. Maar daar lagen ze maar te verstoffen, onzichtbaar voor de inwoners, en in afwachting van een onzekere toekomst. Het bestuur van de oudheidkundige vereniging vroeg daarom de Stichting Levend Vroomshoop om advies. Die kwam met het voorstel de beide borden terug te halen naar Vroomshoop. Zo gezegd zo gedaan.

Leerlingen van de Bovo (Beroepsopleidingen Vroomshoop en omstreken) metselden onder leiding van bedrijfsleider Albert Kleinjan de omranding van het naambord weer op, zorgden voor voldoende fundament en bevestigden het naambord met de bronzen letters De Stobbe in het geheel.
De Haan Transport draagt er zorg voor dat de gehele constructie veilig naar de plaats van bestemming wordt gebracht, namelijk dichtbij de T-kruising van de Stobbelaan en de Burgemeester Koetjestraat. Dat is schuin tegenover de brede school Kadans, die verrezen is op de plek waar vroeger sporthal De Stobbe stond. De firma Kamphuis uit Nijverdal zorgde ervoor dat het logo van het MCC werd gecoat en weer strak in de witte verf werd gespoten. Dat logo wordt bevestigd aan de buitenmuur van het Harmoniegebouw.

De onthulling van beide naamborden gaat met de nodige feestelijkheden gepaard. Dat zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 mei, vanaf 19.00 uur. Majorettes en muzikanten van De Harmonie zullen vanuit hun gebouw richting de Stobbelaan marcheren, waar leden van de gymnastiekvereniging LOVA een mooie show ten beste zullen geven. LOVA (Lichamelijke oefening voor allen) was vroeger een van de grootgebruikers van de voormalige sporthal, en heeft nu haar domicilie gevonden in het iets verderop gelegen Activiteitencentrum Het Punt. Wethouder Arjan Hof zal namens de gemeente Twenterand het bord onthullen. Daarna gaan alle aanwezigen ‘achter de muziek aan’ terug naar het Harmoniegebouw, waar omstreeks 19.30 uur het MCC-logo zichtbaar zal worden gemaakt aan de buitenmuur van het pand. Uiteraard zal De Harmonie alles muzikaal omlijsten.

De Stichting Levend Vroomshoop nodigt Iedereen uit deze feestelijkheden bij te wonen.

Deel dit bericht