Foto Thea Kroese (003)

Bestuurslid Thea Kroese krijgt erepenning gemeente Twenterand

Vier keer Steen voor Steen, 1000 bezoekers in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop. Vier mooie voorstellingen, met dank aan technicus Bart de Jong die het geluid verzorgde en aan medebestuurslid John Mulder, die film en licht voor zijn rekening nam. En met als klap op de vuurpijl ook nog eens de erepenning van de gemeente Twenterand voor ons bestuurslid Thea Kroese!

De voorstelling was juist voorbij, het applaus had geklonken, de bloemen waren uitgereikt aan muzikaal leider, pianist en arrangeur Gezinus Veldman, Thea Kroese zélf, de dames van het vocaal ensemble Luxlaudé, historisch duider Bart-Jan Harmsen uit Den Ham, violist Hrayr Ter-Sargysan uit Vriezenveen, bariton Albert Wessels en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, toen burgemeester Hans Broekhuizen uit de coulissen opdook.  Hij verraste vertelster Thea Kroese met de erepenning van de gemeente Twenterand, die zij na huisarts Nellissen als tweede inwoner van Twenterand kreeg uitgereikt. De burgemeester prees haar jarenlange inzet voor de Twentse streektaal. “In de loop der jaren ben je een echt boegbeeld van onze gemeente geworden”, zo verklaarde Broekhuizen de toekenning van de erepenning.

Een prachtige prijs voor Thea, en ook een stimulans voor onze stichting om onverdroten door te gaan. Misschien wel met vervolgvoorstellingen van Steen voor Steen. Er staan al weer 80 mensen op de wachtlijst. Ook belangstelling? Mail dan naar info@levendvroomshoop.nl

Deel dit bericht