vertelavond zaalfoto

Volle Huiskamer van Vroomshoop geniet van 11 vertellers

Vrijdagavond 18 oktober was theaterzaal Het Punt in Vroomshoop omgetoverd tot ‘de huiskamer van Vroomshoop’. Gezellige zitjes, bloempjes en borrelnootjes op tafel, prachtige muziek, geweldige verhalen en mooi gezelschap. In het teken van 10 jaar Stichting Levend Vroomshoop en in het kader van de week van ‘Toon je kunst Twenterand’ werd er een prachtige avond georganiseerd.
Tijdens deze avond hoorden de bijna 150 bezoekers de verhalen van elf bekende (oud) Vroomshopers. Maar eerst werd de avond geopend door Thea Kroese, met daarna muziek van Rein Vos van Avezathe op piano en Esther van der Schee op viool. Ook werd het lied ‘Het Dorp’ met het eigengemaakte draaiorgel van Rein ten gehore gebracht.

Hierna startten de verhalenvertellers. Hans Nieboer trapte af en sprak over zijn voetbalhelden, Deetje Stuut vertelde over het leren schrijven in het onderwijs, Nico Rekers over het wonen en zwemmen aan het kanaal en John de Vries over zijn verhuizing van het westen van het land naar Vroomshoop, om bij de ‘oude Mavo’ te komen werken.

Na een korte pauze, met wederom een muzikaal intermezzo, was het de beurt aan Erik Haverkort die vertelde over Oude Monnink Motors, fysiotherapeut Klaas Palstra over zijn belevenissen als Fries in Vroomshoop, Helsa de Jong over haar grootvader die veldwachter was, en daarna John Mulder met zijn prachtige verhaal over Het Snottergat in Vroomshoop.

Na weer een korte pauze was het de beurt aan de laatste drie sprekers. Corine Vaartjes begon met een verhaal van Bonne Rauhé, dominee Frans Schipper sprak bewogen over de zondagschool en natuurlijk als 11de en laatste spreker kwam Jeroen Geerdink van carnavalsvereniging De Smoezen aan het woord.

Het was een feest der herkenning deze avond, er werd gelachen, er werd een traantje gelaten en als afsluiting ook nog gezongen met elkaar. De avond eindigde zoals hij begonnen was: opnieuw klonk ‘Het Dorp’ door ‘de huiskamer van Vroomshoop’.

Deel dit bericht