Het Punt - foto Warner Warringa

Thuus komm’n

Er valt eindelijk weer wat te melden. Niet dat Levend Vroomshoop stil lag, er is wel degelijk nagedacht over mogelijke activiteiten na de corona. Wat hebben we voor u in petto? We organiseren samen met de Bibliotheek Twenterand drie vertel- en muziekavonden in de theaterzaal van Het Punt. De vertellers hebben gemeen dat ze alle drie hun jeugdjaren hebben doorbracht in Geerdijk en/of Vroomshoop. Vandaar de titel “Thuuskomm’n, in de huuskamer van Vroomshoop’.

Op vrijdagavond 12 november 2021 is dat allereerst Gerrit Kolthof uit Amsterdam. Gerrit kwam niet ver van de toenmalige NS-halte in Geerdijk ter wereld. In zijn aansprekende columns in NCR Handelsblad keerde Gerrit  terug naar die tijd. Die columns zijn gebundeld in het boek “Klein Erfgoed”. De aloude lokale rockband de Sound Set vergezelt Gerrit bij zijn terugkeer naar zijn roots Vroomshoop en zorgt zeker voor een daverend live optreden.

De volgende oud-Vroomshoper die thuus komt, is niemand minder dan Alberto Stegeman uit Zwolle. Hij bracht zijn jeugd door aan de Margrietstraat in Vroomshoop. Alberto werkte als vrijwilliger nog voor Delta FM. Later sloeg Alberto zijn vleugels uit en maakte naam als onderzoeksjournalist en tv-maker voor SBS-6. Alberto’s vader en ook zijn opa waren in het verleden nauw aan de Harmonie Vroomshoop verbonden en ook zelf maakte hij daar deel van uit. Logisch dat verschillende onderdelen van die muziekvereniging van de partij zijn tijdens het optreden van Alberto Stegeman in Het Punt op vrijdagavond 21 januari 2022.

Last but not least volgt op vrijdagavond 25 maart 2022 de terugkeer van schrijfster en dichteres Marga Kool. Ze heeft veel publicaties op haar naam staan, waarbij de voorliefde voor de streektaal blijkt. Marga Kool bracht haar jongste jaren door aan de Tonnendijk en trad ook op ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop. De prachtige uitvoeringen van “Droom de dag” over de sage van de Groene Jager, in Den Ham en in Vroomshoop, staat op haar naam. Marga Kool is een vertelster pur sang, die wordt begeleid door de bekende Vroomshoopse pianist Gezinus Veldman.

Kaarten kunnen alvast worden besteld bij Klaas Dragt, info@levendvroomshoop.nl of 0546-642191. De entreeprijs bedraagt € 12,50 per persoon per avond. Een passe-partout voor alle drie avonden kost € 30,00.

Deel dit bericht