Afscheid Klaas_LV_21

Stichting Levend Vroomshoop neemt afscheid van duizendpoot Klaas Dragt.

Op vrijdag 9 mei jongstleden heeft het bestuur van de Stichting Levend Vroomshoop officieel afscheid genomen van secretaris Klaas Dragt. Vanaf het allereerste begin (eind 2009) is Klaas nauw betrokken geweest bij de stichting samen met Bert Dorresteijn, Jan Cees Kaas, John Mulder, Hans Nieboer, John de Vries en wijlen Bonne Rauhé. Later voegden zich Warner Warringa en Thea Kroese bij het bestuur. Ingaande 1 januari van dit jaar is Betsie Bosch secretaris Klaas Dragt opgevolgd.

Klaas werd direct vanaf het begin aangesteld als secretaris en hij vervulde die rol met verve. In feite was Klaas secretaris pur sang. Naast de gebruikelijke taken als notulen maken, uitnodigingen versturen, de website bijhouden, nieuwsbrieven verzenden en persberichten opstellen, bezocht Klaas ook diverse vergaderingen vanuit andere gremia. De actieve secretaris van Levend Vroomshoop, was een prima schrijver en betrokken bij diverse uitgaven van Levend Vroomshoop. Klaas  was bedenker en uitvoerder van uiteenlopende ideeën, maar was naast denker ook nadrukkelijk een doener.  Klaas nam de verfkwast ter hand als dat nodig was, zoals met het schilderen van de meerpalen en het schoonmaken  van het monument Sluis 5 langs het Zwolsekanaal of was aanwezig  tijdens de Kuiermarkten, Kerstmarkten, etc.

Bij Klaas  Dragt kon je je entreekaarten bestellen voor onder meer de theatervoorstellingen  ‘Winterkraaien’  en ‘Steen voor Steen’, als ook voor ‘Thuus komm’n’ en andere activiteiten van Levend Vroomshoop.  Hij zorgde ervoor dat de kaartverkoop soepel verliep, maakte zaalindelingen en had contact met de uitvoerenden. Klaas bracht heel vaak op de fiets persoonlijk de entree kaarten rond in Vroomshoop en naaste omgeving.

De zogeheten kleine kas werd door Klaas beheerd en daarnaast maakte hij begrotingen voor de activiteiten. Ook speelde Klaas Dragt een bijzonder actieve rol bij het aanvragen van subsidies voor voorstellingen etc. van Levend Vroomshoop. Zo werd de functie van Klaas een olievlek die door het hele gebeuren binnen de stichting heen druppelde en er soms zelfs doorheen stroomde. Klaas manifesteerde zich als de spreekwoordelijke duizendpoot. Daarbij was Klaas steevast goedgehumeurd, waarbij hij graag tijd maakte voor een praatje met deze of gene.

Na 14 jaar secretariaat en bestuurslidmaatschap van Levend Vroomshoop vindt Klaas het welletjes geweest en heeft hij besloten zijn functie neer te leggen. Zijn collega-bestuursleden  hebben dit afscheid met hun partners samen met Klaas Dragt en zijn vrouw Janneke bij ‘Bij Saartje’ in Vroomshoop luister bijgezet onder het genot van een hapje en een drankje. Elk bestuurslid van Levend Vroomshoop heeft daarbij op ludieke wijze de kwaliteiten en ook de aangename bescheidenheid van Klaas Dragt beschreven. Zelfs werd hem letterlijk en figuurlijk lof toegezongen. De blij verraste scheidende secretaris kreeg daarnaast geschenken en zijn echtgenote, die hem zo vaak heeft moeten missen, een welverdiende bloemenhulde.

Als bestuurslid zal Klaas Dragt  zeker node gemist worden, maar zeer zeker ook als mens. Tekenend voor Klaas is dat hij aangegeven heeft beschikbaar te blijven voor hand en spandiensten voor de stichting Levend  Vroomshoop, die eind van dit jaar het 15-jarig jubileum viert.

 

 

 

 

Deel dit bericht