Replica de “Levende Piramide” van Vroomshoop

Bij de kruising van de Julianastraat en De Koele, in het hart van Vroomshoop, staat sinds het 150 jarig jubileum van ons mooie dorp in 2009 “De Levende Piramide”.
Een bronzen beeld van twee en een halve meter hoog.
Het beeld toont een menselijke piramide, waarin de vijf generaties worden gesymboliseerd die Vroomshoop hebben opgebouwd. De levende piramide laat de vasthoudendheid en verbondenheid van de Vroomshopers zien.
Het kind als laatste van de menselijke piramide wijst verwachtingsvol naar de zesde generatie…de toekomst.
Wat prachtig, om nu in 2024 waarin we het 165 jarig jubileum van Vroomshoop mogen vieren, hier nog weer eens goed naar te kijken en bij stil te staan. En ons te realiseren dat verleden, heden en toekomst diep met elkaar verbonden zijn.
De Stichting Levend Vroomshoop heeft replica’s van het kunstwerk laten maken van een hoogwaardige kwaliteit kunsthars. Deze zijn geplaatst op sokkels die gemaakt zijn door leerlingen van
“het Noordik” in Vroomshoop en voorzien van een (zwarte) kleur door schildersbedrijf Oelen. Waarvoor dank!!!
De replica is ca. 50 cm hoog.
Zou u in dit speciale jaar uzelf deze replica cadeau willen doen of een familielid, uw werknemer(s) of aan iemand die diep verbonden is met Vroomshoop dan kan dat.
De replica (kosten €75,00) kan besteld worden bij secretaris Betsie Bosch van de Stichting Levend Vroomshoop: info@levendvroomshoop.nl

Deel dit bericht