Gerrit Kolthof leest voor 2

Mooie start “Thuus komm’n” met Gerrit Kolthof

Het “thuus komm’n” in zijn vroegere woonplaats Vroomshoop voelde voor drs. Gerrit Kolthof (72) uit Amsterdam op vrijdagavond 12 november als een warm bad. In een gezellige huiskamersessie op de vloer van de theaterzaal van Het Punt waren meer dan 100 bezoekers benieuwd naar zijn levensverhalen.
De vroegere columnist van NRC Handelsblad, schrijver, dichter en journalist voelde zich zichtbaar op zijn gemak op zijn geboortegrond. Vele anekdotes en gedichten over gebeurtenissen uit zijn jeugdjaren in Geerdijk en Vroomshoop passeerden de revue. Met zijn aansprekende en herkenbare verhalen uit het lokale “rijke Roomsche leven” van weleer kreeg Gerrit Kolthof meer dan eens de lachers op zijn hand. Zijn op de columns in NRC Handelsblad gebaseerde boek “Klein Erfgoed” was tijdens de pauze in een mum uitverkocht.

De oud-Amsterdammer en huidige Geerdijker John de Vries van de stichting Levend Vroomshoop, die deze culturele avond samen met de bibliotheek Twenterand organiseerde, leidde deze avond en interviewde Gerrit Kolthof. De gesprekken met en vertellingen van de innemende schrijver werden afgewisseld met muziek uit zijn jeugdjaren. Dat werd vertolkt door de aloude rockband Sound Set. Deze live muziek van de sixties paste uitstekend in de formule van “Thuus komm’n”.

Het theaterdrieluik wordt op vrijdagavond 21 januari 2022 vervolgd met het thuus komm’n van onderzoeksjournalist en tv-maker Alberto Stegeman, die dan samen met meerdere onderdelen van De Harmonie Vroomshoop optreedt. Op vrijdagavond 25 maart 2022 komt de dichteres en tekstschrijfster Marga Kool naar Het Punt, die op gaat treden met de Vroomshoopse pianist Gezinus Veldman. Entreekaarten voor deze beide voorstellingen in het kader van “Thuus komm’n” kunnen voor € 12,50 per avond veroverd worden via info@levendvroomshoop.nl , telefoon 0546-642191, of op de website van www.bibliotheektwenterand.nl

Deel dit bericht