vrijwilligersprijs provincie 2 crop

Klaas Dragt een van de vrijwilligers van het jaar van de provincie Overijssel

Statenlid Stijn Hesselink van de provincie Overijssel onderscheidde op donderdagmorgen 25 november ons bestuurslid Klaas Dragt als vrijwilliger van het jaar. Naast Klaas Dragt werden in de gemeente Twenterand de vrijwilligers Freek Reimerink uit Den Ham (zwembad De Groene Jager), Hessel Boonstra (Historisch Museum Vriezenveen) en Bert Aman uit Vriezenveen (agrarische natuurvereniging Land&Schap en de Groene Loper Twenterand) onderscheiden. Dat gebeurde tijdens een door het Informatiepunt Vrijwilligerswerk van de stichting Zorgzaam Twenterand georganiseerd samenzijn in Het Punt in Vroomshoop. Sinds vorig jaar is deze provinciale verkiezing op lokaal niveau geschoeid.

Klaas Dragt maakt sinds de oprichting van de stichting Levend Vroomshoop op 31 december 2009 daarvan deel uit en bekleedt de functie van secretaris. Dat doet hij op een accurate, stimulerende en gedreven wijze, waarbij hem niets teveel is. Deze echte doener maakt het niet of hij nu een entreekaartje voor een theatervoorstelling moet wegbrengen, een vergadering moet notuleren, een beleidsstuk moet produceren of een subsidieaanvraag moet indienen.

Deze actieve duizendpoot is als bestuurslid bij vele verenigingen en clubs actief of recentelijk actief geweest. Daartoe kunnen naast Levend Vroomshoop onder meer het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, de Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk, de stichting Ons Erfgoed, de lokale omroep Delta Media Groep en de bibliotheek Twenterand gerekend worden.
Zijn grote inzet combineert Klaas met een aangename bescheidenheid. Wij zijn als bestuur van de stichting Levend Vroomshoop blij met en trots op deze markante vrijwilliger en hopen dat hij nog vele jaren aan ons verbonden blijft

Deel dit bericht