Gezinus Veldman en Thea Kroese

Betovering Winterkraaien duurt voort

De Winterkraaien blijven volle zalen trekken. Ook de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop, trokken weer heel veel publiek. Bijna 6000 mensen bezochten al de voorstellingen.

Het verhaal over het veenvolk van vroeger, het armoedige bestaan, is voor velen uit deze veenstreek nog heel herkenbaar en voelbaar. De combinatie van weemoedige filmbeelden met de voice-over van Henk Nieboer, bijpassende muziek van de hand van dirigent Gezinus Veldman, de sonore zang van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, en de aangrijpende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met de solisten Geerhard Abma op bugel en bas-bariton Nanco de Vries ontstaat steeds een bijzondere, muzikale avond.

Komt er een vervolg? Na 18 voorstellingen in de theaters in Hardenberg en Vroomshoop meenden we te moeten stoppen. Maar toch lijkt het of er nog een vervolg komt. Bijvoorbeeld in de vorm van een akoestische uitvoering, of bij blijvende belangstelling opnieuw in een theaterzaal. Wie weet… Wie belangstelling heeft kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar 0546-642191. Want hoe meer belangstelling, hoe groter de kans dat….

Deel dit bericht