veranderend-vroomshoop

Jubileumboek ‘Veranderend Vroomshoop’

Levend Vroomshoop bestaat in 2019 alweer 10 jaar. Een vol decennium waarin de stichting vele activiteiten ontplooide, gericht op historie, cultuur en educatie.

Dit jubileum viert de stichting met de uitgave van het boek ‘Veranderend Vroomshoop’, waarin met foto’s op meer dan 70 locaties zichtbaar wordt gemaakt hoe het Vroomshoop van vroeger is veranderd in het dorp van nu. Oude foto’s uit vervlogen jaren zijn geplaatst naast actuele foto’s, genomen vanaf exact dezelfde positie. Een boek met 150 pagina’s, in een ontwerp van John Mulder van Buro Kordaat, en met foto’s van Erwin Heuver. De Tonnendijkbrug vroeger en vandaag, het Separatiepunt van toen en van nu, diverse straten in Vroomshoop een halve eeuw later, verdwenen en verrezen gebouwen.

Om te laten zien, dat niet alle vernieuwing ook verbetering betekent. Of dat juist historische gebouwen een waardige opvolger hebben gekregen, die op hun beurt het dorpsbeeld bepalen. En soms kunnen we constateren dat het blijkbaar paste en dat er zo goed als niets is veranderd. Koesteren van het verleden en waarderen van het heden kan goed samen gaan.

Dit prachtige boek is voor de scherpe prijs van € 24,50 vanaf februari te koop bij De Bruna in Vroomshoop, of via mail/telefoon te bestellen:  info@levendvroomshoop.nl, 0546-642191.

Deel dit bericht