Gezinus Veldman en Thea Kroese

Al 16 voorstellingen volle zalen voor De Winterkraaien

De Winterkraaien blijven maar publiek trekken. Ook de 15e en 16e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop, waren weer volledig uitverkocht. Meer dan 5000 mensen bezochten al de voorstellingen…

En ook deze keer waren veel mensen gegrepen door deze anderhalf uur durende, melancholieke theatervoorstelling. Het verhaal over het veenvolk van vroeger, hun zwoegen in het veen, het armoedige bestaan, is voor velen uit deze veenstreek nog heel herkenbaar en voelbaar.

De combinatie van weemoedige filmbeelden, bijpassende muziek van de hand van componist en dirigent Gezinus Veldman, en de aangrijpende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met het grote mannenkoor uit Vroomshoop en de solisten Geerhard Abma op bugel en baritonzanger Hans de Vries ontstaat steeds een bijzondere, muzikale avond.

Komt er een 17e voorstelling? Onze stichting Levend Vroomshoop gaat daar pas toe over wanneer de belangstelling aanhoudt. Wie geïnteresseerd is kan zich daarom beter nu al (vrijblijvend) op de nieuwe wachtlijst laten plaatsen. Hoe meer aanmeldingen, hoe meer kans dat er een volgende keer komt. Mail naar info@levendvroomshoop.nl of bel naar 0546-642191.

Deel dit bericht